Švelnus, stiprus: Tado Girininko, Donato Ravini, Frank Sinatros koncertas

Švelnus, stiprus: Tado Girininko, Donato Ravini, Frank Sinatros koncertas

Vienas tituluočiausių Lietuvos operos bosų, ryškus įvairiausių vaidmenų kūrėjas Tadas Girininkas šiais metais švenčia 40 gyvenimo ir 15 metų operos solisto sukaktis bei kviečia švęsti publiką kartu su juo.  Sceną dalinsis su tenoru iš Italijos Donato Ravini. Jausmingoje šventinėje programoje du aukščiausios kategorijos operos artistai klausytojus siūbuos tarp švelnių dramatinių tenoro partijų ir nuotaikingų šmaikščių boso kompozicijų.  Koncerto premjera įvyko Nidoje pasitinkant naujus 2022 metus, pasirodymas publikai labai patiko.

 

Pernai metais antrą kartą garbingą Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimą pelnęs artistas džiaugiasi šiuo titulu, tačiau jam svarbiausia ne tai. „Tai ir meilė, ir jaudulys, dainavimo net nepavadinčiau profesija. Aš mėgaujuosi tuo, ką darau“, – sako T. Girininkas. Šio, anot Viktoro Gerulaičio dar jauno artisto, tarptautinė karjera prasidėjo 2014 metais, kuomet Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre jį pastebėjo ypatingai talentingus solistus globojantys danų agentai. Netrukus Tadas debiutavo Švedijos festivalyje, Danijoje dainavo A. Dvorako „Requiem“, pasirodė garsiame Liucernos festivalyje Šveicarijoje, o kiek vėliau, pasirašė sutartį su Niurnbergo operos teatru. Dar platesni kūrybos horizontai solistui atsivėrė po pasirodymo operoje „Žydė“ Vokietijos mieste Konstance. Čia jį išgirdo Sankt Galeno teatro vadovas ir iškart po premjeros pasiūlė sutartį.

 

Tado koncerto kolega tenoras iš Italijos Donato Ravini yra gerai pažįstamas Mažeikių rajono ir kitiems Žemaitijos regiono klasikinės muzikos gerbėjams. Tačiau pirmą kartą scenoje sukūrė programą su kolega vyru. Įprastai iš teatrų scenų į koncertų scenas perkeliami tenoro ir soprano meilės duetai, nes tokių yra dauguma. O duetų tarp boso ir tenoro nėra daug. Vis dėlto, lietuvių yra itin mėgstami Liudo Mikalausko ir Egidijaus Bavikino pasirodymai.

 

Akompanuojant kolegei Olgai Eleonorai Taškinaitei, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterei, solistai atliks F. Händelio, G. Rossinio, W.A. Mozarto, G. Puccini operų arijas, per vieną vakarą įkūnydami eilę rolių – klastingą Mefistofelį, komišką Leporellą ar įsimylėjusį Sevilijos Kirpėją. Romantiškai nusiteikusiems žiūrovams patiks R. Quilter bei Frank Sinatros repertuaro dainos, italų ir neapolietiška klasika.

 

Gimtadienio koncertai rengiami Renavo dvaro sodyboje, Palangos kurhauze, Paliesiaus dvare, Kauno valstybinėje filharmonijoje ir kitur.

Paklausykite Tado – Jacopo Fiesco (A te l’estremo addio, palagio altero) arijos Rygos operos teatre:  https://www.youtube.com/watch?v=riAjFSO9cIM